#Çokayog

Yüce Türk Ahlakı

Türkler, Ortasya doğup büyüyüp Avrupa içlerine kadar gelişim göstermiş bir millettir. Bu millet ki insanlığın medeni ve ilmi seviyesine oldukça fazla katkıda bulunmuştur.

Osmanlının son dönemlerinde çöküntü başlaması ile Cumhuriyet rejimine geçiş sonrasında Kurucu Lider Atatürk onuncu yıl nutkunda hedefimizi ortaya koymuştur. “Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız”

Cumhuriyet rejimimiz mutlaktır ki Türk insanının daha medeni daha kültürlü olması yolunda önemli bir noktadır. Artık Türk insanı her konuda söz hakkı olan bir millet haline gelmiştir. Çobandan Cumhurbaşkanı olma imkanı tanınmıştır. Peki böylesi bir hakkı elde eden millet kültürel gelişim açısından hangi seviyeye gelmiştir.

Günümüzde kültürel seviyenin ölçülmesi için en çok izlenen TV programları ile sosyal medya paylaşımları göz önünde bulundurulmalıdır.

Ülkemizde en çok izlenen Tv programları ve diziler genel olarak aldatma, hile, yalan üzerine kurgulanmış yapımlardır. Canlı yayında çocuğunun babasının kim olduğunun tartışmaya açılması ve bununda sürekli olarak tekrarlanması kabul edilebilecek bir husus olamaz.

Herkes bilim belgesel gibi programlar izlemekten hoşlanmayabilir. Fakat izlenen dizi ve programlar Yüce Türk Ahlak ve Kültürünü bozmaya yönelik olmamalıdır. Ben iddia ediyorum ki bu tür dizi ve programlar art niyet olmadan yapılmamaktadır.

Daha önceki Senaryo başlıklı yazımda “Senaryo mu gerek Türk Film Sektörüne sonsuz bir ummandır Türk Tarihi” demiştim. Ama bu tarihimiz anlatılırken sadece şehvet ihtiras değil savaş başarı ortaya konulan mücadele insanımızın geçim derdi gibi hususlar ön plana çıkarılmalıdır. Bu kadar şehvet düşkünü bir millet olsak nasıl Viyanaya kadar at sürerdik bunun düşünülmesi gerekir.

Öncelikle Kültür Bakanlığının konuya el atması ve bu hususta daha sert tedbirler almalıdır. Yoksa iş işten geçtiğinde ah vahlar asla fayda etmeyecektir. Ahlâk ve Kültür seviyemizin diplerde gezmesi neticesi oldukça ağır ve dönüşü olmayacaktır. Ahlâk ve Kültür seviyesi yerle yeksan olan bir milletin her türlü işgale açık olması kaçınılmazdır.

Ey Türk Milleti uyan gaflet uykusundan yoksa geç olunca o derin uykudan asla uyanmak istemeyeceksin ama kabuslar asla uyarmayacak seni.

“Yüce Türk Ahlakı” için bir yorum

  1. ATA mızın “Benim manevi mirasım Bilim ve Ahlaktır.” demiştir
    Ülke ve toplum olarak o mirasa sahip çıkamayınca maalasef Ahlak ve kültür seviyesi de gerilemiş olabilir.

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın