Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıldönümünü kutlamanın mutluluğu ile herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
100. yılına yaklaşırken daha mutlu kutlamalarda buluşmak ümidiyle milli bayramların kutlanması coşkusu yeniden ele alınması zorunlu bir hal almıştır. Bazı kimseler imparatorluklar devri sonrası cumhuriyete gecişi henüz kabullenememiş olduğu gözlenmektedir.
En baştan belirtilmelidir ki Osmanlı Imparatorluğu da, Selçukluların zayıflaması ve devletin çökmesi ile kendi bağımsızlığını ilan edip kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti de aynı şekilde Osmanlının zayıflayıp devlet olma vasfını kaybettikten sonra yeniden küllerinden doğan milletin eseridir. Hal böyle iken bu kabullenmeyiş nedendir. 2 yıl daha resmen 100. Yıl dolmuş olacaktır.

Gelişen çağa en uygun yönetim cumhuriyet olduğu su götürmez bir gerçektir. Eski yüzyıllarda seçim yapılması mümkün olmadığından belli bir aile veya zümrenin yönetimi elinde tutması her ne kadar bulunduğu dönem için uygun ise de günümüz için uygun değildir. İlk neden olarak düşünün ki Sultanın tek oğlu var o kişi eğer Sultan Süleyman ise iyi ama ya basiretsiz biri ise ne olacak onunla yönetilmeye neden mecbur bırakılalım. Ne güzel eğer beğenmez isen yöneticiyi değiştirme yetkisi tamamen senin elinde iken neden bu yetkini kullanmak istemeyesin.
Eğer İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav) ve daha eski peygamberler devrinde dahi ülkenin tamamında seçim yapılma gibi bir durum olsa onlarda emin olun ki seçim yapılmasını isterdi. Çünkü Peygamberimiz sürekli istişareyi işaret etmektedir.
Günümüzde Cumhuriyeti tam anlamı ile benimsemiş milletler ülkeler mutluluk refah içerisinde iken Cumhuriyet ile sorunu olan tam olarak demokrasi kültürü oturmamış yerlerde ise ne insanın değeri var ne de refahtan eser.
Köylünün, işçinin, memurun, iş insanın çocuğunun ülke yönetimine girmeye söz hakkı olması ne güzeldir. Bir de düşünün ki sistem sizi sürekli dışa atıyor sen çalış çaba göster ama gelebileceğin yer en fazla bürokrat olursun. Ama Cumhuriyet öyle güzelliktir ki çoban sülü gider Cumhurbaşkanı bile olur.
Refah ve mutluluğun hayal değil gerçek olduğu günlerde buluşmak dileğiyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyete geçişte emeği olanlara sonsuz teşekkürler.
Son olarak soyutlaşan Milli Günler yerine somutlaşan amacına ulaşan Milli Bayramlar kutlamak umuduyla iyi okumalar…
#Çokayif
100 yıl olmaya 2 yıl kalmışken hala kabullenmemek büyük bir cehallettir. Tarihini okuyup öğrenmediklerinden dolayı yalan yanlış şeyler dinliyorlar sonrada gerçek zannederek inanıyorlar. Benim çevremde de var “Dedem dedi, ninem söyledi diyerek ” asılsız kulaktan duyma hikayeler anlatıyorlar
BeğenBeğen